ßßß Cookit - przepis na Omlet warzywny na... słodko?

Omlet warzywny na... słodko?

nazwa

Wykonanie

Ten omlet wyszedł niesamowicie puszysty i lekki jak chmurka.
Przyznam, że trochę obawiałam się kalafiorowego zapachu i posmaku,
ale przez dodatek mąki kokosowej i ekstraktu z wanilii, kompletnie nie było go czuć.
Dzięki semolinie i jajkom z zaufanego gospodarstwa omlet zyskał słoneczny kolor,
a pyszny dżem i inne dodatki dopełniły całości. Pyszności. ;-)
Omlet z kalafiora podany z dżemem z owoców leśnych bez cukru (Sukrin), śmietankowym twarożkiem,
pestkami g ranatu i dyni
PRZEPIS --->;
/przepis autorski/
/1 porcja/
2 jajka
szczypta soli
płaska łyżka pasty kokosowej bio
15 g semoliny (mąki z pszenicy durum)
15 g mąki kokosowej bio
duża różyczka kalafiora (100 g)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
ekologiczne masło ghee do smażenia
Wszystkie składniki oprócz masła dokładnie zmiksować w blenderze.
Odstawić na 15 minut.
Smażyć na dobrze natłuszczonej patelni, około 6 minut z jednej
i około 3 minut z drugiej strony (na małym ogniu, bez przykrycia).
Omlet dobrze się przewraca - ja robię to za pomocą silikonowej łopatki.
Po tym czasie zdjąć z patelni, udekorować i podawać póki ciepły.
Smacznego!
***
UWAGA!
według statystyk najlepszej stronie z przepisami na świecie.
Jeśli chcecie zapisać któryś z moich śniadań w swoim zbiorze
utworzonym w tym serwisie, wystarczy, że kilkniecie pomarańczowy
przycisk " Yummly " nad tytułem każdego z wpisów.
Zapraszam do odwiedzenia mojego profilu pod adresem:
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2016/01/omlet-warzywny-na-sodko.html