ßßß Cookit - przepis na Bułeczki bez mąki pszennej - LCHF

Bułeczki bez mąki pszennej - LCHF

nazwa

Wykonanie

Po raz pierwszy upiekłam te bułeczki i okazały się bardzo smakowite. Idealnie nadają się na śniadania, podwieczorki i kolacje. Są dość słodkie, bo zawierają mąkę kokosową i mąkę migdałową. Można serwować je z masłem, serem żółtym, warzywami, wędliną lub na słodko z masłem i dżemem. Bułeczki uniwersalne. Spokojnie mogą poleżeć w lodówce w szczelnym pojemniku nawet do 3 dni i nadal świetnie smakują. Zachęcam do upieczenia. Podawaj ze szklanką zimnego mleka lub z herbatą. Z jednej porcji wychodzi 9 dużych bułek.
Składniki:(9 bułeczek)
100 g masła
5 jaj
150 ml mąki migdałowej
100 ml mąki kokosowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Włącz piekarnik na 190 °C. Masło rozpuść w garnku. Ubijaj jaja mikserem około 3 minut, następnie wlej masło powoli, ciągle miksując. Dodaj resztę składników zmiksuj na gładką masę i odstaw na 10 minut. Na papierze do pieczenia rozłóż łyżką 9 placków i mokrą dłonią formuj płaskie bułeczki na grubość 1 cm. Piecz około 20 minut. Wyjmij z piekarnika, zostaw na kratce i przykryj ściereczką bawełnianą. Pozwól im ostygnąć. Smacznego!
Źródło:http://barbaramariawkuchni.blogspot.com/2013/04/bueczki-bez-maki-pszennej-lchf.html