Wykonanie
Po raz pierwszy upiekłam te bułeczki i okazały się bardzo smakowite. Idealnie nadają się na śniadania, podwieczorki i kolacje. Są dość słodkie, bo zawierają
mąkę kokosową i
mąkę migdałową. Można serwować je z
masłem,
serem żółtym, warzywami,
wędliną lub na słodko z
masłem i
dżemem. Bułeczki uniwersalne. Spokojnie mogą poleżeć w lodówce w szczelnym pojemniku nawet do 3 dni i nadal świetnie smakują. Zachęcam do upieczenia. Podawaj ze szklanką zimnego
mleka lub z
herbatą. Z jednej porcji wychodzi 9 dużych
bułek.
Składniki:(9 bułeczek)100 g
masła5 jaj150 ml
mąki migdałowej100 ml
mąki kokosowej1 łyżeczka
proszku do pieczenia½ łyżeczki
soliSposób przygotowania:Włącz piekarnik na 190 °C.
Masło rozpuść w garnku. Ubijaj
jaja mikserem około 3 minut, następnie wlej
masło powoli, ciągle miksując. Dodaj resztę składników zmiksuj na gładką masę i odstaw na 10 minut. Na papierze do pieczenia rozłóż łyżką 9 placków i mokrą dłonią formuj płaskie bułeczki na grubość 1 cm. Piecz około 20 minut. Wyjmij z piekarnika, zostaw na kratce i przykryj ściereczką bawełnianą. Pozwól im ostygnąć. Smacznego!