Wykonanie
Do upieczenia tych bułeczek zabierałam się już parę
razy i w końcu się zmobilizowałam! Jestem pewna, że ten wypiek
będę powtarzała jeszcze parę
razy, ponieważ te 9 bułeczek zniknęło dosłownie w parę minut! Nawet nie mogłam zrobić dobrych zdjęć, ale coś tam się udało :)Składniki:225g
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
soli57,5g miękkiego
masła150ml
kefiruPrzygotowanie:Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce. Ciasto musi być elastyczne i niezbyt twarde. Gotowe rozwałkowujemy na grubość 2cm i wycinamy kółka, serduszka lub inne kształty. Przekładamy na wyłożoną papierem blachę do pieczenia i pieczemy przez 15-20 min w temperaturze 180 stopni. Bułeczki muszą być przyrumienione od góry i od dołu.Gotowe wyjmujemy, chwilę chłodzimy u już możemy się nimi zajadać.Smacznego :)