Dziś prezentuję pyszną, tanią zapiekankę, niskowęglowodanową. Idealna na lunch lub obiad. Można mrozić :) Dla fanów kapusty. Przepis Klary Desser.Składniki: ( 4 porcje) 1 dl = 100 ml1/4 kapusty1 pormasło lub tłuszcz kokosowy400 g piersi z kurczaka3 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżeczki papryki czerwonej ostrej1/2 łyżeczki kminku2 dl śmietany 36%sól, pieprz3 dl sera żółtegoSposób przygotowania:Włącz piekarnik na 200 °C. Umyj i pokrój w kostkę kapustę i pora, a następnie smaż na maśle lub tłuszczu kokosowym na średnim ogniu ok 10 minut.Kurczaka umyj i pokrój na kawałki, usmaż na drugiej patelni. Jak kapusta będzie już gotowa dodaj do niej przyprawy i śmietanę, wymieszaj całość na małym ogniu. Dodaj kurczaka, wymieszaj całość. Przełóż całą zapiekankę do formy żaroodpornej i posyp żółtym serem. Piecz ok 20 minut, aż ser się zarumieni. Smacznego!