Wykonanie
O właściwościach
kapusty wiele nie trzeba mówić, wystarczy wspomnieć o diecie odchudzającej, kapuścianej.
Kapusta oczyszcza organizm i zawiera wiele cennych składników. Panowie najbardziej cenią sobie jako dodatek do
schabowego, my w zasadzie możemy jeść ją nawet samą, albo z kromeczką
chleba. U
Magdy w domu rodzinnym tradycyjnie podaję się
kapustę duszoną z
jajkiem sadzonym i
kefirem. Wiadomo, że najlepiej smakuje, kiedy mamy możliwość użycia
kapusty młodej, ale zimą jest to niemożliwe, więc używamy takiej jaka jest.
pół główki
kapustykoncentrat pomidorowykopereksól,
pieprzłyżka
masłaKapustę szatkujemy, solimy odstawiamy na godzinę. Następnie dusimy ją na małym ogniu, na łyżce
masła i wodzie, aż będzie miękka. Gdy
kapusta będzie już gotowa dodajemy posiekany
koperek i
koncentrat pomidorowy,
sól i
pieprz. Wszystko gotujemy jeszcze przez chwilę.