Wykonanie
Od dawien dawna wiadomo, że
agrest ma działanie lecznicze, jest doskonały dla dzieci przy przeziębieniach i kobiet w ciąży. Nie jest
drogi dlatego zachęcam do zrobienia kilku słoiczków na zimę, by
mieć domowy środek na przeziębienie. Przepis pochodzi z tej strony klik.
Składniki :2,5 kg
agrestu1,5 l
wody0,5 kg
cukruOpis wykonania :1.
Agrest myjemy, odsączamy i obcinamy ogonki. Umyte i wyparzone słoiki wypełniamy do pełna
agrestem.2. W garnku zagotowujemy
wodę z
cukrem, gorącym
syropem zalewamy
owoce, dokładnie osuszamy gwinty słoików i dokładnie zakręcamy.3. Pasteryzujemy ok. 20 minut.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy