Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
agres 1 kilogramów
cukier 30 dekagramów
woda 1/2 litrówWykonanie:
Owoce umyć i obrać, Do przygotowania można używać
owoców całych lub w połówkach.Uważać na moment zagotowania, gdyż
agrest bardzo szybko pęka. Zależnie od sposobu zamykania albo napełnia się słoje surowymi
owocami i zalewą, lub wlewa się gotowy gorący kompot. Kompot gotuję się w ten sposób że
owoce wrzuca się do gotującej
wody z
cukrem i doprowadza do zagotowaniaAutor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: