ßßß
Składniki :50 dag młodej cukinii lub kabaczka3 strąki papryki - czerwona, żółta i zielonaNa każdy słoik :2 plastry cebuligałązka zielonego koperkułyżeczka gorczycyliść laurowy2 ziarenka ziela angielskiegoZalewa :8 szklanek wody1/2 szklanki octu 10 % można dać 3/4 szklankipłaska łyżka soliszklanka cukruOpis wykonania :1. Cukinie myjemy i kroimy na duże kawałki, paprykę oczyszczamy i kroimy w rąby.2. Do wyparzonych słoików włożyć pozostałe składniki, cukinię, paprykę układamy warstwami w słoikach.3. Zalewę gotujemy i gorącą zalewamy słoiki. Pasteryzujemy 10 minut w gorącej wodzie.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy