ßßß
Składniki:6 kg wiśni1,10 kg cukru3,150 L wodyOpis wykonania:Słoiki myjemy i parzymy w piekarniku w 100 C około 20 minut, wyciągamy i studzimy. Wiśnie myjemy dobrze odsączamy, wkładamy do słoików( u mnie wyszło 13 pełnych 1 L ). Wodę gotujemy z cukrem, gorącym syropem zalewamy owoce. Wycieramy dokładnie gwinty i zakręcamy słoiki. Wkładamy do wyłożonego ściereczką dużego garnka i zalewamy wodą i gotujemy, gdy woda zacznie wrzeć gotujemy na małym ogniu około 18 minut, pozostałe wkładamy już do gorącej wody i gotujemy 25 minut. Wyciągamy i studzimy, dopiero wówczas wynosimy do piwnicy.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy