ßßß
Składniki :3kg cukinii5 cebul3 łyżki soliZalewa3 szkl. wody2 szkl. cukru1 szkl. octu 10 %2 łyżeczki curry2 łyżeczki słodkiej papryki2 łyżeczki białego pieprzuOpis wykonania:Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, cebulę kroimy w piórka, posypujemy solą i mieszamy, odstawiamy na 30 minut.Gotujemy zalewę.Cukinię układamy ciasno w słoikach, zalewamy gorącą zalewą i pasteryzujemy w gorącej wodzie 15 minut.

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy