Wykonanie
Przepis na
cukinie w
curry wyszukała gdzieś, parę lat temu, moja siostra i od tamtej
pory robimy
cukinię w takiej postaci. Można wykorzystać ją do sałatek lub jako dodatek do obiadu.
Składniki:2,5 kg
cukinii2 duże
cebuleliście
seleragorczycaZalewa:7 szklanek
wody1,5 szklanki
octu 10%3 szklanki
cukru1,5 łyżki
soli1 czubata łyżka
curryNa dno słoika kłaść gruby plaster
cebuli i płaską łyżeczkę
gorczycy.
Cukinię obrać, przekroić wydrążyć środek. Kroić w
płatki. Do słoiki wkładać
płatki cukinii, a na wierzch 3 liście
selera.Zagotować zalewę i wystudzić. Wystudzoną zalewę wlewać do słoików. Zamykać i pasteryzować 10 - 15 minut.