Wykonanie
Uwielbiam uszka, ale nie za bardzo lubię je robić ;). Tyle dobrze że ich smak zawsze wynagradza tą ciężką pracę :).
Składniki :Ciasto : Przepis tuFarsz:10 dag
suszonych grzybówkostka grzybowa
cebulaolejjajkosólświeżo zmielony
pieprzOpis wykonania:
Grzyby przelewamy zimną
wodą i zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na noc do namoczenia. Następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły z dodatkiem kostki grzybowej do miękkości. Odcedzamy, studzimy i mielimy lub drobno siekamy.
Cebule kroimy w drobną kosteczkę, szklimy na
oleju, dodajemy
grzyby doprawiamy
solą i
pieprzem chwilkę razem podsmażamy, odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy
jajko i dokładnie wyrabiamy by masa dobrze się połączyła. Ciasto wałkujemy, kroimy na kwadraty 4x4 cm, nakładamy na środek farsz i zlepiamy tworząc trójkąt, oba boki trójkąta łączymy tworząc uszko.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy