ßßß Cookit - przepis na Grzyby suszone panierowane

Grzyby suszone panierowane

nazwa

Wykonanie

Grzyby suszone panierowane stanowią doskonałą przystawką lub można je podawać do gorącego barszczu zamiast pasztecików. Mogą być fajną przekąską na sylwestra i karnawał .
składniki na 2 porcje
10 suszonych grzybów ( z dużymi kapeluszami )
jajko
cebula
4 ziarenka pieprzu
3 łyżki mąki
5 łyżek bułki tartej
3 łyżki oleju
sól
przepis
Grzyby myjemy w letniej wodzie i gotujemy do miękkości z cebulą, dodatkiem soli i pieprzu. Ugotowane grzyby odsączamy, otaczamy w mace, rozmąconym jajku, tartej bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor .
Źródło:http://smakowitedania.blogspot.com/2012/12/grzyby-suszone-panierowane.html