ßßß Cookit - przepis na schabowy z kostką

schabowy z kostką

nazwa

Wykonanie

Wg mnie to niekwestionowany władca polskich kotletów, smażony smalcu, jak za dawnych czasów...jestem pewna, że na niektórych twarzach wywoła efekt nostalgii :)
P. S. Spróbujcie sobie kiedyś sami wytopić smalczyk ze słoninki i na nim usmażyć mięsko, poczujecie różnicę :)
jaja do panierki
mąka pszenna
bułka tarta (optymalnie swojska)
sól, pieprz
smalec do smażenia
Kotlety lekko potłuc, posypać przyprawami, odłożyć na godzinkę do lodówki.
Potem obtoczyć w mące, rozkłóconym jaju, a na końcu w bułce tartej, jeśli chcecie mieć fajną kruchutką panierkę jeszcze raz powtórzcie czynność z jajem i bułką.
Smażymy pod przykryciem na niewielkim ogniu z obu stron na złoto.
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2016/01/schabowy-z-kostka.html