Pulpety to danie dość szybkie i dietetyczne, dlatego polecam wszystkim, którzy wystrzegają się smażonych potraw.SKŁADNIKI1/2 kg zmielonej karkówkipół suchej bułki2 jajkasól, pieprz1 łyżeczka musztardy Kremskiej2 szklanki wodypół szklanki mlekaząbek czosnkuWYKONANIE:Bułkę namoczyć w mleku. Dodać do mięsabułkę, jako, przyprawy, wyciśnięty czosnek. Pulpety wyrobić, gotować ok 20 min na wodzie. Wyjąć, a na wywarze zrobić sos. Można do smaku dodać kostkę rosołową. Do wywaru sporządzamy zawiesinę z mąki, mleka i łyżeczki musztardy. Zagęszczając wywar cały czas mieszamy żeby nie było grudek. Dodajemy pulpety i gotujemy jeszcze z sosem 5 min żeby wszystkie składniki się ładnie połączyły.Podawać z ziemniakami i surówką lub z pieczywem.SMACZNEGO