ßßß
 
            
        
 SKŁADNIKI1/2 kg schabu be kości4 jabłka2 cebule1/2 łyżeczki majerankusól, pieprz1/2 szklanki wodyolej do smażeniaWYKONANIEMięso płuczemy, kroimy na kotlety . Możemy przekroić na połowę - nie rozbijamy. Przyprawiamy solą pieprzem i obsmażamy na gorącym tłuszczu.Do drugiego naczynia wlewamy 1/2 szklani wody i tam wkładamy zarumienione kotlety.nakrywamy i na małym ogniu gotujemy.Cebulę kroimy w pół piórka i obsmażamy do lekkiego zarumienienia na tłuszczu po kotletach.Cebulę dodajemy do kotletów i dusimy dalej ok. 40 min. Jabłka obieramy , kroimy w ósemki i pod koniec duszenia dodajemy do mięsa. Dusimy dalej, aż jabłka lekko się rozgotują. Na koniec danie posypujemy majerankiem i jeszcze 5 min gotujemy.
SKŁADNIKI1/2 kg schabu be kości4 jabłka2 cebule1/2 łyżeczki majerankusól, pieprz1/2 szklanki wodyolej do smażeniaWYKONANIEMięso płuczemy, kroimy na kotlety . Możemy przekroić na połowę - nie rozbijamy. Przyprawiamy solą pieprzem i obsmażamy na gorącym tłuszczu.Do drugiego naczynia wlewamy 1/2 szklani wody i tam wkładamy zarumienione kotlety.nakrywamy i na małym ogniu gotujemy.Cebulę kroimy w pół piórka i obsmażamy do lekkiego zarumienienia na tłuszczu po kotletach.Cebulę dodajemy do kotletów i dusimy dalej ok. 40 min. Jabłka obieramy , kroimy w ósemki i pod koniec duszenia dodajemy do mięsa. Dusimy dalej, aż jabłka lekko się rozgotują. Na koniec danie posypujemy majerankiem i jeszcze 5 min gotujemy.

 SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.