Wykonanie
W szafce znalazłam tahini, które od jakiegoś czasu zostało zapomniane. Stwierdziłam, że warto je będzie znowu wykorzystać. Nie
jadłam chałwy już bardzo długo, ale też nigdy nie szalałam za jej smakiem. Tak też dziś, zrobiłam "
chałwową" owsiankę, z
masłem sezamowym oraz
syropem klonowym . Bardzo gęsta! Do niej podałam
gruszkę pieczoną z
miodem leśnym . To kolejne proste połączenie smaków. Mi przypadło do gustu, także polecam spróbować :)
chałwowa owsianka na
mleku sojowym z pieczoną
gruszką z
miodem leśnymoatmeal with tahini and maple
syrup served with baked pear with wild honeyWczorajszy poniedziałek to dowód na to, że początki tygodnia na prawdę są fajne, a bycie nastawionym optymistycznie również wiele zdziała. Także polecenie na dziś dla siebie i dla Was: UŚMIECH proszę i wykorzystaj ten dzień jak najlepiej potrafisz! :)