Wykonanie
Dynia dalej w akcji. Czy to na śniadanie czy też obiad,
póki jest - korzystam. Dziś w owsiance, która przeleżała noc w lodówce i nabrała jeszcze lepszego smaku.
Dynia wraz z
jabłkiem, a do tego letni akcent w postaci
malin . Dodatkowo zagęściły ją ziarenka chia . Nie brakuje tu aromatu
wanilii oraz świeżych
daktyli . Do schrupania dorzuciłam ulubione
nerkowce i kawałeczki
gorzkiej czekolady . Jak dla mnie, najlepsza dawka energii przed szkołą, a do tego zdrowa i bardzo smaczna :)Na tym etapie, niestety, współpraca z światłem się zakończyła, także pobawiłam się trochę filtrami.
nocna waniliowa owsianka,
jabłkowo-dyniowa z chia, świeżymi
daktylami,
gorzką czekoladą 99% oraz
nerkowcami przełożona musem z
malinovernight vanilla apple-pumpkin oatmeal with chia, fresh dates, dark chocolate 99% and cashews served with raspberry mousse
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- łyżka nasion chia- mielona
wanilia- posiekane świeże
daktyle (lub suszone)-
gorzka czekolada (pokrojona w kosteczkę)- 2 łyżki puree z dyni- małe
jabłko starte na tarce (razem z skórką!)- 1/2 szklanki
mleka sojowego (lub inne)-
orzechy (tu:
nerkowce)- opcjonalnie:
malinyWszystkie składniki, oprócz
malin, dokładnie ze sobą wymieszać. Część przełożyć do słoiczka (może być też miseczka), na to wyłożyć rozgniecione na mus
maliny i następnie przykryć resztą owsianki. Wstawić na noc do lodówki. Rano śniadanie gotowe. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Słońce wychodzi zza chmur, lato
daje jeszcze jakieś oznaki życia, ale dziś już spada deszcz. W myślach jesień i na talerzu jesienne smaki. To przepiękna
pora roku, dlatego tym więcej we mnie radości, że już nadchodzi :)Miłego dnia!