Wykonanie
Pieczona owsianka na niedzielny poranek. Pełna
bakali i
orzechów. Chrupiąca z wierzchu, a w środku miękka, wręcz rozpływająca się w ustach. Aromatyczna - z
cynamonem, skórką
pomarańczy i
wanilią .
Jabłkowa, naturalnie słodka z
daktylami oraz
suszonymi morelami . Jeszcze zdrowsza dzięki chrupiącym
orzechom włoskim oraz
migdałom . W środku nie brakuje też kawałków rozpuszczonej
gorzkiej czekolady . Dla mnie nic w niej nie brakuje, uszczęśliwiła mój poranek :)
pieczona
jabłkowa owsianka z
daktylami,
suszonymi morelami, skórką
pomarańczy,
orzechami włoskimi,
migdałami i
gorzką czekoladą 92%baked apple oatmeal with dates, dried apricots, orange peel, walnuts, almonds and dark chocolate 92%
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- łyżka
siemienia lnianego- mielona
wanilia-
cynamon- posiekane
daktyle- posiekane
suszone morele (niesiarkowane!!)- 1/2 szklanki
mleka owsianego- dowolne
orzechy- skórka
pomarańczy-
gorzka czekolada (dowolna ilość - posiekana)- średnie
jabłko starte na tarce o dużych oczkach
Płatki owsiane z siemieniem,
daktylami,
morelami i
przyprawami, zalać na noc
mlekiem. Rano bardzo dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Wysmarować naczynko
olejem kokosowym i przełożyć do niego owsiankę. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Weekend bardzo szybko mija, dlatego też warto jak najlepiej go wykorzystać :) Wczoraj pachniało pierniczkami, a dziś już w pełni zapachnie świętami...Miłej niedzieli!