Wykonanie
Owsianka na początek tygodnia, tyle że w nieco odmiennej wersji. Dziś mocno chrupiąca, a
mowa tu oczywiście o granoli z patelni .
Pomarańcza nadaje cytrusowej nuty. Nie brakuje ziaren kakaowca oraz chrupiących
orzechów -
nerkowców i
migdałów . Złocisty
syrop klonowy oblepia swoją
słodyczą wszystkie składniki. Na patelnie trafia też trochę
daktyli oraz
jagody goji i aromatyczne
przyprawy -
cynamon,
wanilia,
imbir, skórka
pomarańczy . Z czym podaję?
Banan idealne dojrzały, także zrobiłam
bananowy jogurt, który połączyłam z mielonym
makiem . Chrupało, pachniało, bardzo smakowało! :)
pomarańczowa granola z patelni podana z
bananowo-makowym
jogurtem sojowymorange granola from the pan served with
banana-poppy seeds soy
joghurtSkładniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- łyżeczka ziaren kakaowca- dowolne
orzechy (tu:
nerkowce i
migdały)-
cynamon,
imbir, mielona
wanilia oraz skórka z
pomarańczy- sok z 1/2
pomarańczy- posiekane
daktyle- łyżeczka
jagód goji- łyżka
syropu klonowegoNa patelni rozgrzać sok z
pomarańczy wraz z
syropem klonowym. Następnie dodać wszystkie składniki i smażyć, aż do uzyskania chrupkiej granoli. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Już dawno nie spędziłam tak przyjemnie niedzieli jak wczoraj. Po takim dniu człowiek nie potrafi przestać się uśmiechać. I niech tak pozostanie :)Udanego tygodnia!