Wykonanie
Poranny krem owsiany - mój ulubiony! To, że uwielbiam
jabłka pisałam już nie raz, także ten krem to mój faworyt. Pachnący jesiennymi
jabłkami i
cynamonem . Ciekawego smaku dodają mu
suszone morele, zaś
słodycz zawdzięczam niezastąpionym
daktylom . Podaję klasycznie - z łychą
masła orzechowego i jeszcze delikatnie oprószam
cynamonem . Comfort food w weekendowy poranek :)
jabłkowo-
morelowy krem owsiany (na
waniliowym mleku migdałowym) z
daktylami podany z
masłem orzechowym i
cynamonemapple-apricot oat cream (with vanilla almond milk) with dates served with peanut butter and cinnamon
Składniki:- 5-6 łyżek
płatków owsianych- szklanka
waniliowego mleka migdałowego (lub inne roślinne)-
daktyle oraz
suszone morele (niesiarkowane!)-
cynamon- nieduże
jabłko (nie trzeba obierać ;))
Płatki owsiane tradycyjnie zalać na noc
mlekiem wraz z
cynamonem i
daktylami. Rano dodać pozostałe składniki i bardzo dokładnie zmiksować. Gotować aż krem zgęstnieje. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Przyznam, że zmęczenie po całym tygodniu jest przyjemne. Lepiej zasypia mi się z świadomością, że już po - mamy weekend. Na razie nie mam ochoty myśleć o kolejnym tygodniu, tylko skupiam się na dniu dzisiejszym. Choć już rano znowu
jadę do szkoły to po zajęciach chcę przeznaczyć jakąś chwilę dla siebie, relaks. Nauka, a jest jej sporo, przy dobrej organizacji nie ucieknie ;)Udanego weekendu!