Wykonanie
Marchewka to jedno z warzyw, które mogłabym chrupać non stop, zupełnie jak mój
królik :) Dziś z jej udziałem -
śniadaniowy krem owsiany . Bardzo gęsty, słodki, przyjemnie otulający podniebienie. Zdrowia dodają mu nasiona chia oraz
orzechy włoskie .
Słodyczy i aromatu
daktyle,
cynamon i
wiórki kokosowe . Do schrupania dorzucam jeszcze ziarna kakaowca, bo wbrew pozorom
marchew świetnie współgra z
czekoladą. Pomarańczowa dawka zdrowia na początek tygodnia :)
marchwiowy krem owsiany na
mleku migdałowym z
daktylami, nasionami chia,
cynamonem i wiórkami kokosowymi podany z
orzechami włoskimi i ziarnem kakaowcacarrot oatmeal cream with almond milk, dates, chia seeds, cinnamon and desiccated coconut served with walnuts and cocoa nibs
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- łyżeczka nasion chia- ok. 200ml
mleka migdałowego- jedna bardzo duża
marchew-
cynamon- łyżka wiórek
kokosowych-
daktyle, uprzednio namoczone w gorącej wodzie
Marchew zetrzeć na dużych oczkach, by ułatwić blenderowi pracę. Wszystkie składniki przełożyć do miski i dokładnie zmiksować. Całość przełożyć na noc do lodówki. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~To już tylko jeden dzień. Jedna noc. Są pozytywne emocje, bardzo przyjemne uczucia. Tak jest dobrze :) Słońce świeci nie tylko za oknem, ale i w
sercu, a na twarzy maluje się uśmiech.Poniedziałkowo - udanego tygodnia!