Wykonanie
Przed szkołą wyciągam patelnię i smażę placek . Owsiany z jesiennym
kasztanowym aromatem. Dodaję
wanilię oraz
cynamon . Jest chrupiący za sprawą
orzechów pekan i słodki dzięki
daktylom . Jeszcze więcej słodyczy? Dlaczego nie! Tak, więc podaję wraz z dojrzałym
bananem oraz
suszoną figą . Wyszedł wyjątkowo lekki i puszysty!
wegański
kasztanowy placek owsiany z
daktylami i pekanami podany z
bananem oraz
suszoną figąvegan chesnut oat pancake with dates and pecans served with
banana and dried fig
Składniki:- 4 łyżki
płatków owsianych- 2 łyżki
mąki kasztanowej- 1/2 szklanki
mleka roślinnego (u mnie
ryżowe i
sojowe 1:1)- łyżeczka mielonego
siemienia lnianego- szczypta
sody oczyszczonej- posiekane
daktyle- mielona
wanilia-
cynamon- posiekane
orzechy pekan
Płatki owsiane wraz z
wanilią i
cynamonem zalać na noc
mlekiem. Rano wymieszać z pozostałymi składnikami i smażyć jeden duży placek lub kilka mniejszych na dobrze rozgrzanej patelni, lekko natłuszczonej. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~W śniadaniu po raz kolejny
suszone figi . W paczuszce zostało mi ich niewiele, ponieważ lubię zabierać je ze sobą do szkoły - jako przekąska sprawdzą się idealnie. Również jako
śniadaniowy dodatek co potwierdza chociażby ten omlet lub mus owsiany, który robiłam już wcześniej podając go z
suszonymi figami bio firmy Fresano ._____________________________________________________Dni mijają błyskawicznie i można by tak o tym mówić i mówić. Ale jaki jest tego sens? Nie lepiej po prostu wykorzystywać każdą chwilę jak najlepiej, by ten czas nie uciekał nam pomiędzy palcami bezsensownie? 'Łatwo się
mówi...' Tak? To spróbuj. Zobacz jak przyjemnie jest nie przejmować się błahostkami i korzystać z życia pełną parą :) Pozytywne nastawienie to podstawa. Stale staram się o tym pamiętać.Miłego czwartku!