Wykonanie
Wstajesz rano i nim dobierzesz się do śniadania... włączasz piekarnik na twój poranny wypiek. To jeszcze bardziej pobudza moje
kubki smakowe, czekając dochodzą do mnie przyjemne zapachy z kuchni, a
potem ta bezcenna radość, gdy rozkoszuję się już gotowym śniadaniem. Dziś zapiekam owsiankę . W smakach jesieni. Z jadalnymi
kasztanami, o smaku
kasztanowym . Z kawałkami ziaren kakaowca oraz słodkich
daktyli . Na wierzchu lekko przypieczone
orzechy pekan i pyszne sierpniowe
śliwki . Sezon w pełni, więc korzystam.
pieczona kasztanowa owsianka z
siemieniem lnianym,
kasztanami jadalnymi, ziarnem kakaowca,
suszonym daktylem (medjool), pekanami oraz
śliwkamibaked chesnut oatmeal with flax seeds, chesnuts, cocoa nibs, dried medjool date, pecans and plums
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- łyżeczka
siemienia lnianego- 1/2 szklanki
mleka z
orzechów laskowych (może być inne, roślinne)- łyżeczka/łyżka
mąki z
kasztanów jadalnych- łyżeczka ziaren kakaowca- dowolne
orzechy i gotowane jadalne
kasztany-
daktyle-
owoce:
śliwki (lub inne)
Płatki wraz z siemieniem zalać na noc
mlekiem. Rano dodać pokrojone
daktyle,
kasztany oraz ziarno kakaowca. Następnie wymieszać z
mąką i przełożyć do natłuszczonego naczynka do zapiekania. Na wierzch ułożyć pokrojone
śliwki oraz
orzechy. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 30 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Fotografia potrafi do siebie przyciągać. Odkąd mam porządny aparat, a to już sporo czasu, z dnia na dzień staram się uczyć nowych funkcji i po prostu robić dobre zdjęcia (nie chodzi tu tylko o jedzenie). Wiadomo, nie zawsze się udaje i jeszcze spora
droga przede mną. Jednak szczerze
mogę powiedzieć, że stało się to moim hobby, a swoje pasje chcę po prostu rozwijać! :)