Wykonanie
Nie raz robiłam już zapiekaną sernikową owsiankę :) Pomyślałam, że dobry pomysłem będzie spróbować też i zapiekaną sernikową jaglankę. Wzorowałam się na przepisach dwóch poprzednich owsianek - dyniowej i cynamonowej . Tak też i dziś powstał serniczek jaglany w kokosowej wersji z
nerkowcami . Jeśli tak jak ja uwielbiasz serniki, pyszny smak
kokosa oraz pełną zdrowia
kaszę jaglaną to koniecznie musisz spróbować! Napiszę tylko tyle - to był genialne !
millet coconut cheesecake with cashew nuts
Składniki:- 4 łyżki
kaszy jaglanej- szklanka
wody- ok. 150g
serka naturalnego-
jajko- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- łyżka
syropu klonowego- łyżka wiórek
kokosowych-
nerkowceKaszę jaglaną ugotować na szklance
wody, aż do wchłonięcia. Następnie ostudzić (ja robiłam to wieczorem). Po czasie, wymieszać wszystkie składniki ze sobą i przełożyć do natłuszczonego naczynka do zapiekania. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez około 30min. Smacznego!Jestem, żyję, cieszę się, jest mi dobrze :) Potrzebuję jednak jakieś swobody myśli, niektóre po prostu są zbyt męczące, próbują sprowadzić na
drogę zagubienia...Miłej środy :)