Wykonanie
Owsiano tu, także dziś nieco inaczej, dla odmiany - z jaglanką :) Pomysł na śniadanie przyszedł dzięki przepisowi na blogu Klaudi, na
twarożkowy mus jaglany. Dziękuję bardzo za inspirację :* Ja zrobiłam nieco inną wersję.
Orzechowo-
bananową, czyli z
bananem i
masłem orzechowym, na
serku naturalnym :)
orzechowo-
bananowy mus jaglany podany z granolą
owocowąnut-
banana millet mousse served with fruit granolaJeśli lubicie klasyczne połączenie
banana i
masła orzechowego oraz gęste, zwarte miseczkowe pyszności to polecam wam to śniadanie. To jeden z najpyszniejszych musów
śniadaniowych jakie
jadłam!
Składniki:-4-5 łyżek
kaszy jaglanej-szklanka
wody-łyżeczka
syropu klonowego-
banan-łyżka
masła orzechowego-
serek naturalny (u mnie Bieluch -150g)
Kaszę ugotować na szklance
wody i lekko ostudzić. Następnie dodać pokrojonego
banana,
syrop i
serek naturalny. Wszystko razem dokładnie zmiksować. Na koniec wymieszać z łyżką
masła orzechowego, przełożyć do miseczki i wstawić na noc do lodówki. Rano można zajadać gotowe śniadanie :)Nowy dzień, ostatni szkolny w tym tygodniu. Samopoczucie jest dobre, nastawienie z dnia na dzień się waha, ale jest całkiem pozytywnie. Porażki czasami bolą, ale przecież po nich można wznieść się jeszcze wyżej!