Wykonanie
Mam go trochę. Idę dziś na jedną lekcję, mam referat z chemii. Na resztę nie bo nie umiem wzorów redukcyjnych z matmy. Mało obchodzi mnie jak zachowa się cotangens albo cosinus w II połowie kąta wypukłego -.-Wszystko opisałam też na mieszam-wzruszamsie .Tak więc i na śniadanie mogłam sobie wolniejsze pozwolić. Po raz któryś tam...panna jaglana. Nie jaglanka co prawda, po prostu
kasza jaglana. No właśnie. Ja mam z nią spory dylemat bo za każdym razem gotuję ją inaczej i za każdym razem wychodzi mi inna. Macie jakiś sprawdzony sposób na perfekcyjne gotowanie jaglanej ?Ja dzisiaj wybrałam sposób
wodny, niemieszany.//:
kasza jaglana na wodzie z
bananem i
serkiem granipół szklanki
kaszy jaglanej2-3 szklanki
wodyłyżka
masłabanan i
serek grani
kaszę zalewam
wodą i zagotowuję stopniowo (tzn. np. 3 minuty na małym ogniu, 4 minuty na średnim aż w końcu na najwyższy)po zagotowaniu zmniejszam na średni gaz i idę się myć (ok. 20 minut)gdy wróciłam moja jaglana była gotowaprzekładam ją do miski, wykładam
serek i dokrajam
banana