Wykonanie
Pierwszy raz robiłam
kaszę jaglaną na śniadanie. Pierwszy raz robiłam ją na słodko.Oj, nie żałuję, o nie ! Było pyszne. A najbardziej podobało mi się to, że mimo małych ilości, naprawdę nieźle się najadłam. Więcej ! Na końcu nie mogłam już nawet dojeśc :DJedno z szybszych śniadań jakie robiłam i zapewniam, że po takiej jaglance szybko nie rzucisz się na batony ani pączki u pani koło pasów :D
Co użyłam ?4 łyżki
kaszy jaglanejok. pół szklanki
wodykilka łyżek
mlekabanankilka łyżek
serka waniliowegoJak ?
kaszę wrzuciłam do garnuszka i zalałam wrzątkiem, tak, by zalał
kaszę na ok. 1 cm nad powierzchnięwłączyłam ogień i gdy zaczęła się gotowac, dolałam
mleka, by trochę złagodzic smakdoprowadziłam ponwnie do wrzenia i zostawiłam na trochę, by
kasza wchłonęła możliwie najwięcej (wita zwolenniczka
kasz, zup i owsianek w których "łyżka stoi" :D)przełożyłam do miseczki, nałożyłam kilka kleksów
serka i ułożyłam pokrojonego
bananaPY.CHO.TA. : )