Wykonanie
Burak z
kokosem w wersji raw . Surowa gryczanka
śniadaniowa z
burakiem oraz
mleczkiem kokosowym . Jak wiadomo, warzywa spożywane na surowo zazwyczaj są zdrowsze od ich gotowanej czy pieczonej wersji i tak też jest z
burakiem. Dziś bez gotowania miksuję go wraz z
kaszą, łącze z gęstym mleczkiem, aromatycznym
cynamonem oraz maca . Podaję z wiórkami
kokosa, zdrowymi
jagodami goji, ulubionymi
nerkowcami oraz chrupiącym ziarnem kakaowca . Porządna dawka zdrowia, szczęścia i energii! :)
surowy buraczano-
kokosowy krem gryczany z maca oraz
cynamonem podany z wiórkami
kokosa,
jagodami goji,
nerkowcami oraz ziarnem kakaowcaraw beetroot-coconut buckwheat porrdige with maca and cinnamon served with desiccated coconut, goji berries, cashews and cocoa nibs
Składniki:- 1/3 szkl.
kaszy gryczanej niepalonej (60g)- mały
burak (surowy, starty na tarce)- 2 spore łyżki zwartej części
mleczka kokosowego- łyżeczka maca-
cynamon- opcjonalnie:
cukier kokosowy lub
syrop klonowyKaszę gryczaną zalać na noc
wodą. Rano opłukać i bardzo dokładnie zmiksować z pozostałymi składniami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Szczerze przyznaję, że często takie 'resztkowe' potrawy smakują genialnie. Tak też było wczoraj, gdy usmażyłam placuszki
marchewkowe z pozostałych resztek jakie miałam -
płatków ryżowych, jaglanych oraz
mąki owsianej .
wegańskie placuszki
marchewkowe z
cynamonem i ziarnamivegan carrot pancakes with cinnamon and seedsSkładniki: 2 łyżki
płatków ryżowych, 2 łyżki
płatków jaglanych, 2 łyżki
mąki owsianej, łyżka mielonego
siemienia lnianego,
marchew starta na tarce o małych oczkach,
syrop klonowy oraz
cynamon,
mleko owsiane~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Miłej środy! :)