Wykonanie
Już kilka
razy próbowałam różne przepisy na ciasto bezglutenowe do pizzy. Przykładowe wcześniejsze przepisy:- Ciasto na spodzie
kalafiorowym- Pizza bez
sera, ale jednak z
serem na spodzie bezglutenowym- Pizza bezglutenowa na spodzie
fasolowymDzisiaj na obiad przygotowałam ciasto bezglutenowe do pizzy z przepisu natchniona.pl . Uważam, że jedno z najlepszych.
PRZEPIS:Składniki:300 g
mąki bezglutenowej (gotowej mieszanki, ja użyłam firmy Schär) + do podsypania250 ml ciepłej
wody1 łyżeczka
suszonych drożdży2 łyżki
olejusól i ewentualnie
przyprawy do smaku1. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Ciasto nie powinno przyklejać się do ręki.Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut2. Wykładamy ciasto na lachę i układamy dowolne dodatki.3. Pieczemy 15-20 minut w 200 st. C, ostatnie 5 minut z termoobiegiem....i GOTOWE !!!