Wykonanie

Naszła mnie ochota na
rybę. Będąc w sklepie wybrałam
wędzoną makrele, bo bardzo ją lubię. Zrobiłam pyszną pastę na kanapki, to fajne urozmaicenie codziennych śniadań czy kolacji.
Makrela jest bardzo zdrową
rybą, zawiera cenne kwasy omega-3 i omega-6, wpływa korzystnie na pracę
serca i reguluje poziom hormonów wytwarzanych przez tarczycę oraz podnosi naszą odporność.
Ryby powinny się znaleźć w naszej codziennej diecie.Zapraszam :-)Składniki:- jedna
makrela wędzona- 4
jajka ugotowane na pół twardo-
szczypiorek- łyżeczka
musztardy kremskiej Prymat- 3 łyżki
jogurtu naturalnego gęstego-
pieprz do smakuWykonanie:
Makrelę musimy rozdzielić na kawałki i pozbawić ości. Przekładamy do miski i dodajemy pokrojone w kostkę
jajka i
szczypiorek. Dodajemy
jogurt,
musztardę i
pieprz, mieszamy widelcem - rozdrabniamy wszystko ze sobą. Przekładamy na kanapki.Smacznego :-)



