ßßß
Cookit - przepis na Kokosowy budyń karmelowo-cytrynowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kokosowy budyń karmelowo-cytrynowy
Składniki
Cytryna
Mleczko kokosowe
Miód
Maliny
Cukier waniliowy
Czekolada
Dżem wiśniowy
Banan
Mąka ziemniaczana
Czekoladki
Wykonanie
Na osłodę poniedziałku i nabranie sił przed świątecznymi pracami domowy
budyń
o wyjątkowym smaku. Pięknego tygodnia i samych kulinarnych świątecznych sukcesów życzę wszystkim czytelnikom bloga ;) .Składniki:· 1 duża
cytryna
· puszka (400 ml)
mleczka kokosowego
· łyżka
miodu
(
malinowego
)· łyżeczka domowego
cukru waniliowego
· tabliczka
czekolady
karmelowej· 2 łyżki
dżemu wiśniowego
· 4 kostki
mlecznej czekolady
· 1 duży
banan
· łyżka
mąki ziemniaczanej
· wafelek w białej
czekoladzie
Do garnka ścieramy
skórkę z cytryny
, wyciskamy sok z połowy
owocu
. Dodajemy łyżkę
miodu
,
cukier waniliowy
, połamaną na kawałki
czekoladę
karmelową. Całość zalewamy 2/3
mleczka kokosowego
. Całość zagotowujemy-
czekolada
musi się rozpuścić.
Mąkę ziemniaczaną
rozprowadzamy w pozostałym zimnym
mleczku kokosowym
i przelewamy do gotującej się masy. Całość cały czas mieszając gotujemy na małym ogniu do powstania gładkiego budyniu. Na dno miseczki kroimy
banana
, wylewamy gorący
budyń
. W garnku podgrzewamy
dżem wiśniowy
z
mleczną czekoladą
. Kiedy
czekolada
się rozpuści, sosem polewamy
budyń
.. Podajemy z
wafelkami
w białej
czekoladzie
. Smacznego!
Źródło:
http://fully-flavoured.blogspot.com/2015/12/kokosowy-budyn-karmelowo-cytrynowy.html
Przepisy powiązane
Cynamonowo-wiśniowy omlet (bezglutenowy) z karmelizowanym na miodzie bananem
mus z karmelizowanej czekolady z malinami
Deserowo ~ śniadaniowo, czyli WITAMINOWY KOPNIAK na ciężki dnia początek!
Deser owocowy z banana i kiwi
Mus malinowy / Raspberry mousse
Składniki powiązane (0)