ßßß
Cookit - przepis na Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw
Składniki
Karkówka
Olej
Cytryna
Bazylia
Papryka czerwona
Papryka słodka
Chili
Pieprz cayenne
Musztarda
Marchew
Miód
Cukinia
Pieczarki
Papryka zielona
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Ostra i przeniknięta smakiem
papryk
karkówka
. Jednakże pierwsze skrzypce gra
cytryna
a za nią
musztarda
, którą czuć w każdym kęsie. Syty i prosty pomysł na obiad.
1,2 kg
karkówki
50 ml
oleju
z
cytryną
i
bazylią
1 łyżeczka ostrej
czerwonej papryki
1 łyżeczka
słodkiej papryki
Chili
pieprz cayenne
2 łyżki
musztardy
miodowej1
marchewka
1
młoda
cukinia
8
pieczarek
1
zielona papryka
1
czerwona papryka
Oliwa z oliwek
Karkówkę
kroimy w paseczki. Doprawiamy ostrą i
słodką papryką
oraz
pieprzem
kajeńskim. Dolewamy
olej
z
cytryną
i
bazylią
oraz
musztardę
miodową
.Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut do lodówki.
Marchewkę
oraz
cukinię
obieramy i kroimy w kółeczka.
Papryki
kroimy w cienkie paseczki,
pieczarki
w ćwiartki. Wszystkie warzywa mieszamy.
Dokładamy
mięso
i układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy
oliwą z oliwek
. Pieczemy przez 60 minut w 200*C.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/05/pieczona-karkowka-z-nuta-bazylii.html
Przepisy powiązane
Sos musztardowo - miodowy do sałatek i nie tylko
Sos musztardowo - miodowy do sałatek i nie tylko
Sos musztardowo - miodowy do sałatek i nie tylko
Sos musztardowo - miodowy do sałatek i nie tylko
Sos musztardowo - miodowy do sałatek i nie tylko
Składniki powiązane (0)