ßßß Cookit - przepis na Roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce

Roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce

nazwa

Wykonanie

Niezwykle proste i smaczne roladki schabowe z dodatkiem świeżego szpinaku baby i sosu czosnkowego. Panierka z natką pietruszki okazała się strzałem w dziesiątkę. Roladki wyszły rewelacyjne!
500 g schabu wieprzowego
Sól
Pieprz
100 g świeżego szpinaku baby
5 łyżeczek sosu czosnkowego Folwark (klik)
50 g żółtego sera
Pęczek natki pietruszki
0,5 szklanki bułki tartej
2 jajka
Schab kroimy w 1 cm płaty. Każdy rozbijamy dość cienko, przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy płat smarujemy 1 łyżeczką sosu czosnkowego. Szpinak dokładnie myjemy. Układamy sporą ilość na każdym płacie mięsa. Na wierzch kładziemy plasterek sera. Całość dokładnie zwijamy w ciasny rulon. Natkę pietruszki bardzo drobno siekamy. Mieszamy z bułką tartą. Roladki panierujemy w jajku i bułce z pietruszką. Staramy się aby na roladce zostało jak najwięcej natki. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/07/roladki-schabowe-ze-szpinakiem-baby-w.html