ßßß
Cookit - przepis na Szynka z cieciorką w sosie grzybowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Szynka z cieciorką w sosie grzybowym
Składniki
Szynka Wieprzowa
Groch włoski
Cebula
Pieczarki
Bulion wołowy
Sól
Pieprz czarny
Pieprz biały
Czosnek
Przyprawy
Olej
Natka pietruszki
Wykonanie
Bardzo aromatyczna propozycja na
grzybowy
gulasz z
szynki
z dodatkiem
ciecierzycy
. Danie bardzo syte!
500 g
szynki wieprzowej
10 g podgrzybków suszonych Skworcu (klik)100 g
ciecierzycy
4
cebule
150 g
pieczarek
1 szklanka
bulionu wołowego
Sól
Pieprz czarny
Pieprz biały
Czosnek
granulowany0,5 łyżeczki
przyprawy
grzybowej Skworcu (klik)
Olej
do smażenia
Natka pietruszki
do dekoracjiPodgrzybki zalewamy szklanką gorącej
wody
. Odstawiamy na min. 30 minut. Po tym czasie odsączamy (
wodę
zachowujemy), kroimy w drobne paseczki.
Szynkę
kroimy w dość dużą kostkę. Przyprawiamy
solą
,
białym pieprzem
i granulowanym
czosnkiem
.
Cebulę
kroimy w kosteczkę,
pieczarki
w plasterki. W garnku rozgrzewamy
olej
, szklimy na złoto
cebulę
. Dokładamy
mięso
,
suszone grzybki
oraz
pieczarki
. Wszystko chwilkę przesmażamy. Podlewamy
wywarem
z
grzybów
i
bulionem wołowym
. Dosypujemy ziarna
ciecierzycy
. Doprawiamy
pieprzem
. Dusimy do miękkości
mięsa
i
ciecierzycy
(około 70 minut na wolnym ogniu). Dekorujemy
natką pietruszki
.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/11/szynka-z-cieciorka-w-sosie-grzybowym.html
Przepisy powiązane
Pasta z kaszy gryczanej i białego sera
Pasta z kaszy gryczanej i białego sera
Pasta z kaszy gryczanej i białego sera
Pasta z kaszy gryczanej i białego sera
Pasta z kaszy gryczanej i białego sera
Składniki powiązane (0)