Wykonanie
Dziś Sylwester, a co za tym idzie, duża ilość z nas organizuje imprezę na mniejszą lub większą ilość osób. Chce wam dziś zaproponować przepis na przystawkę która jest bardzo prosta tania i mało wymagająca, a jednocześnie efektowna i pyszna w smaku.Składniki (Ilość składników zależy od tego ile
pieczarek chcemy przygotować)10 dużych
pieczarekopakowanie
żółtego sera (może być w kostce, może być w plastrach. Wierze w waszą inwencje twórczą :) )
OreganoBazyliaKrok PierwszyRozgrzewamy piekarnik do 180 ° .
Pieczarki obieramy, wycinamy nóżki i wydrążamy blaszki
KROK DRUGINasz
ser, ścieramy na tarce lub jeśli mamy go w plastrach kroimy go na małe kawałeczki. Następnie nasz
ser mieszamy z
bazylią i
oregano. Wcześniej przygotowane, wydrążone
pieczarki napełniamy naszym farszem.
Krok trzeciGotowe już
pieczarki wkładamy do wcześniej rozgrzanego piekarnika (Nie dziękujcie że przypomniałem wam o rozgrzaniu piekarnika w pierwszym kroku, to dla mnie przyjemność.)
Krok czwartyWyciągamy je po ok 15-20 minutach, najlepszym wyznacznikiem czy
pieczarki są już gotowe jest fakt iż
ser się rozpuścił i delikatnie przypiekł z góry.
Rok 2015 lada moment się kończy, rok ważny ponieważ w tym roku ruszyliśmy z działaniami na blogu. W związku z tym ja wraz z Patrycja (Cała ekipa Say Yes-a!) chcieliśmy wam podziękować za mijający świetny rok i zadeklarować iż przyszły będzie jeszcze lepszy! Szcześliwego i jeszcze lepszego 2016 roku!
Śledź Nas na: