Wykonanie
Małe,urocze,pyszne miniaturki sernika.Korzenny posmak budzi wspomnienie świat.Najlepiej smakują następnego dnia.Szybkie w przygotowaniu a robią duże wrażenie wizualne jak i smakowe.Na spód potrzebujemy:200 g
ciasteczek korzennych,80 g roztopionego
masłaMasa serowa:800 g
sera twarogowego (ja użyłam z wiaderka),3
jajka,4 łyżki
cukruPodanych składników starczy na ok 18-20 papilot.Piekarnik ustawiamy na 150 stopni.
Ciasteczka pożądanie rozdrobnione mieszamy z roztopionym
masłem.Masa powinna przypominać wilgotny piasek.W robocie na małych obrotach miksujemy
ser,
jaja i
cukier przez dwie minutki.Składniki mają się tylko połączyć a nie napowietrzyc.Na dno papilot wykładamy po łyżeczce
ciasteczek,ugniatamy.Cała papilotkę wypełniamy masą
serową i wkładamy na 30 minut do piekarnika (150 stopni).Serniczki po upieczeniu odstawiamy do wystygniecia najlepiej na calą noc.Ja serniczki z wierzchu posmarowalam cienką warstwą
marmolady różanej następnie oblałam
czekoladą deserową oraz na środek każdej dla dekoracji ułożyłam połówkę
orzecha włoskiego i posypałam
makiem.