ßßß Cookit - przepis na Pasztet watrobiano - pieczarkowy

Pasztet watrobiano - pieczarkowy

nazwa

Wykonanie

Przepis znaleziony w książce: " 100 przepisów i więcej na potrawy Wielkanocne ". Wyszedł całkiem smaczny, ale jednak, to nie to samo, co pasztet z prawdziwym mięchem. ;)
900 g wątróbek drobiowych
450 g wędzonej słoniny
250 g cebuli
200 g pieczarek
4 jajka
gałka muszkatołowa
ziele angielskie
sól, pieprz
Trzy jajka ugotować na twardo. Wątróbki oczyścić. Słoninę i cebulę pokroić w kostkę. Następnie udusić z całymi pieczarkami. Dodać wątróbki i udusić do miękkości. Ostudzić. Przemielić trzykrotnie wraz z ugotowanymi jajkami. Dodać surowe jajko oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy.
Piec ok. 40 min. w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2009/04/Pasztet-watrobiano-pieczarkowy.html