Wykonanie
« Powrót  Opis:Gorący Meksyk w środku jesieni? Nie ma problemu - Quesadilla
lekiem na jesienną chandrę!
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotortilla 3 sztuk
filet z kurczaka 200 gramów
olej 3 łyżek stołowych
papryka kolorowa 2 sztuk
papryczki chili 5 sztuk
cebule 2 gramów
Czerwona fasola konserwowa 4 łyżek stołowych
kukurydza konserwowa 2 łyżek stołowych
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
ser Moniecki MSM
Mońki 300 gramów
śmietana 18 150 mililitrów
sól 1 łyżek deserowychWykonanie:
Fileta z kurczaka,
cebulę, obie
papryki pokroić w koskę i podsmażyć na
oleju. Dodać
fasolkę,
kukurydzę i przekrojone na pół
pomidorki. Doprawić do smaku
solą i chwilę poddusić pod przykryciem. Tak przygotowany farsz rozłożyć naprzemiennie na plackach tortilli, każdą warstwę posypując tarkowanym
serem żółtym. Zapiec na blaszce w piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C. Po zapieczeniu przekroić na cztery części. Podawać z kwaśną
śmietaną.Smacznego!Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: