SkładnikiSpód250 gram masła200 gram cukru200 gram mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia4 jaja4 łyżki mleka3 łyżki kakaoMasa500ml mleka4 łyżki kaszy manny200 gram masła200 gram cukru1 cukier waniliowy200 gram wiórek kokosowychPolewa1,5 opakowania czekolady gorzkiej4 łyżki mlekaSposób przygotowaniaSpódKrok 1Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy z cukrem. Następnie dalej miksując dodajemy po 1 jajku, mąkę z proszkiem, kakao i mleko. Gotowe ciasto pieczemy w uprzednio przygotowanej blaszce ( u mnie okrągła o średnicy 25 cm) i pieczemy około 30 minut. StudzimyMasaKrok 2Zagotowujemy mleko. Dodajemy kaszę manną (powoli, aby nie zrobiły się grudki) i masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy cukier oraz wiórki kokosowe. Chwile gotujemy. Ciepłą masę wylewamy na ciasto.PolewaKrok 31,5 czekolady gorzkiej, 5 łyżek mleka. Gotujemy do rozpuszczenia i ciepłą zalewamy ciasto.