Składniki: na ciasto:150g masła170g cukru200g mąki pszennej1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia4 jajka2 łyżki mleka3 łyżki kakao na masę:500ml mleka8 łyżek kaszy manny250g masła200g cukru200g wiórek kokosowych na polewę:200g czekolady gorzkiej100ml śmietany słodkiej 30%Przygotowanie:Masło rozpuszczamy na rozgrzanym palniku i odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i wciąż ubijamy mikserem do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy żółtka oraz masło i znów ubijamy. Dokładamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, a następnie delikatnie wszystko mieszamy łyżką. Prostokątną formę o wymiarach 22 na 32 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Formę wkładamy do nagrzanego do 175 °C piekarnika i pieczemy około 25 minut.Mleko z kaszą manną zagotowujemy cały czas mieszając łyżką. Dodajemy masło, cukier i wiórki kokosowe, dalej mieszamy. Gotową, ciepłą masę wylewamy na zimne ciasto.Całość wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.Czekoladę razem ze śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie wylewamy na masę i równomiernie rozprowadzamy po wierzchu.Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.Smacznego :)