Składniki2 filety z łososia (ze skórą)sok z połowy cytrynykilka łyżek jogurtu naturalnegosól0,5 szkl pokruszonych płatków kukurydzianych2 garście pokruszonych orzechów nerkowcapuree2-3 średnie ziemniaki0,5 brokuła3 łyżki mleka zagęszczonego light 4%sólSposób przygotowaniaKrok 1Danie jest bardzo proste i dość szybkie do przygotowania. Ziemniaki i brokuła ugotowałam do miękkości w lekko osolonej wodzie- w trakcie gotowania zajęłam się resztą składników. Orzechy i płatki kukurydziane lekko zmiksowałam w blenderze (można je tez po prostu rozgnieść).Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni.Krok 2Łososia umyłam, osuszyłam i lekko oprószyłam solą. Nasmarowałam go jogurtem i skropiłamsokiem z cytryny- można wcześniej oba te składniki po prostu ze sobą wymieszać. Na koniec każdy filet dokładnie obsypałam panierką, również po bokach i ułożyłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam bez przykrycia prze 20 minut, do zrumienienia się panierki.Krok 3Brokuła zblendowałam z ziemniakami i mleczkiem zagęszczonym na gładka masę.Całość podałam z pomidorkami koktajlowymi.