ßßß Cookit - przepis na Frittata z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Frittata z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

nazwa

Wykonanie

Włoskie śniadanie na leniwy weekend. Jedno z najlepszych jakie jadłam w wydaniu mojego męża, gorąco polecam!
Składniki
4 średnie jaja
2 łyżki stratego sera żółtego
30ml mleka
garść oliwek zielonych i czarnych
5 pomidorków koktajlowych
2 łyżki mąki
przyprawy tymianek, bazylia, sól, pieprz
Sposób przygotowania
Krok 1
jaja ubijamy trzepaczką z mlekiem i mąką. Dodajemy ser żółty, zioła, oraz oliwki i pokrojone pomidory. Rozgrzewamy na patelni oliwę, wylewamy masę jajeczną i na małym ogniu smażymy. Następnie po ok 4 minutach przewracamy na drugą stronę.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)
Podobne wpisy
Sałatka z kaszą gryczaną i kiełbaską p. Marty Urbańskiej – danie konkursowe
Pasta kanapkowa z wędzoną rybą
Szpinak z tuńczykiem
Jem zdrowo: Pieczone kotlety z kaszy jaglanej
Rzodkiewkowa pasta kanapkowa
Źródło:http://coolinarnie.pl/2014/11/14150/frittata-z-oliwkami-i-pomidorkami-koktajlowymi