Wykonanie
HomeRYBY /
OWOCE MORZAPRZYSTAWKI
paprykarz szczeciński II
Polecam przepis na
paprykarz szczeciński .U mnie w domu bardzo chętnie zjadany, nie byłabym sobą gdybym nie próbowała różnych wersji paprykarzu..Im bardziej eksperymentuje według mojej subiektywnej oceny jest coraz lepszy …Produkty:2 PUSZKI
TUŃCZYKA W OLEJU2 MARCHWIE1
CEBULA1 OPAKOWANIE
RYŻU3 ŁYŻEK KONCENTRATU3 łyżki łagodnego
ketchupu1
papryka peperoni5 ZĄBKÓW
CZOSNKUOLIWA DO SMAŻENIA + MASŁO
SÓL,
PIEPRZ,
PAPRYKA SŁODKA ORAZ OSTRA:Wykonanie:Na rozgrzany tłuszcz u mnie
masło +
oliwa dajmy drobno pokrojoną
cebulę i smażymy aż do zeszklenia..dodajemy startą na tarce o grubych oczkach
marchew oraz drobno pokrojoną
paprykę..smażymy aż o miękkości ..dodajemy ugotowany na bardzo miękko ryż/ja gotuję w wodzie z
solą i
wegetą 20 minut/.rozrabiamy koncentrat w 4-5 łyzkach
wody mieszamy razem z
ketchupem i
czosnkiem przecisniętym przez wyciskacz wlewamy do patelni oraz
tuńczyk rozdrobniony widelcem..doprawiamy
solą .
pieprzem świeżo zmielonym oraz
paprykami ..chwilkę razem gotujemy…Po wystudzeniu gotowe do spożycia..można zrobić z kilku porcji i zagotować w słoiczki..Serdecznie polecamPowiązany przepis:
Gęś marynowana pieczona w piekarniku
karkówka po cygańsku IIWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy