ßßß Cookit - przepis na paprykarz szczeciński II

paprykarz szczeciński II

nazwa

Wykonanie

Home
RYBY / OWOCE MORZA
PRZYSTAWKI
paprykarz szczeciński II
Polecam przepis na paprykarz szczeciński .U mnie w domu bardzo chętnie zjadany, nie byłabym sobą gdybym nie próbowała różnych wersji paprykarzu..Im bardziej eksperymentuje według mojej subiektywnej oceny jest coraz lepszy …
Produkty:
2 PUSZKI TUŃCZYKA W OLEJU
2 MARCHWIE
1 CEBULA
1 OPAKOWANIE RYŻU
3 ŁYŻEK KONCENTRATU
3 łyżki łagodnego ketchupu
1 papryka peperoni
5 ZĄBKÓW CZOSNKU
OLIWA DO SMAŻENIA + MASŁO
SÓL,PIEPRZ,PAPRYKA SŁODKA ORAZ OSTRA:
Wykonanie:
Na rozgrzany tłuszcz u mnie masło + oliwa dajmy drobno pokrojoną cebulę i smażymy aż do zeszklenia..dodajemy startą na tarce o grubych oczkach marchew oraz drobno pokrojoną paprykę..smażymy aż o miękkości ..dodajemy ugotowany na bardzo miękko ryż/ja gotuję w wodzie z solą i wegetą 20 minut/.rozrabiamy koncentrat w 4-5 łyzkach wody mieszamy razem z ketchupem i czosnkiem przecisniętym przez wyciskacz wlewamy do patelni oraz tuńczyk rozdrobniony widelcem..doprawiamy solą .pieprzem świeżo zmielonym oraz paprykami ..chwilkę razem gotujemy…
Po wystudzeniu gotowe do spożycia..można zrobić z kilku porcji i zagotować w słoiczki..
Serdecznie polecam
Powiązany przepis:
Gęś marynowana pieczona w piekarniku
karkówka po cygańsku II
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/paprykarz-szczecinski-ii