ßßß
filet z piersi kurczaka (około pół kg)duży jogurt naturalny5 łyżek ketchupu łagodnego Pudliszkiłyżeczka słodkiej paprykisól, pieprzchutney rabarbarowy:2 gałązki rabarbaru3 cebule3/4 szklanki brązowego cukru4 łyżki octu balsamicznego2 łyżki wodypłaska łyżeczka imbiruszczypta gałki muszkatołowej i cynamonusól, czarny pieprzMięso pokroić na długie paseczki - można filety delikatnie rozbić.Przygotować marynatę mieszając jogurt z ketchupem Pudliszki, słodką papryką, solą i pieprzem.Do marynaty wrzucić mięso i zostawić na min. godzinę.Przygotować chutney: rabarbar oczyścić z włókien i pokroić w kostkę.Rabarbar razem z cukrem, pokrojoną w kostkę cebulką, octem balsamicznym i wodą wymieszać w rondlu i zacząć podgrzewać.Gdy zawsze dodać przyprawy: imbir, gałkę muszkatołową, cynamon, sól, pieprz czarny i gotować jeszcze przez 15 minut - co jakiś czas mieszać.Przełożyć do słoiczka.Na namoczonej wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków nadziewać mięso formując fale.Układać na grillu (z braku pogody użyłam elektryczny) i grillować po kilka minut z każdej strony.Podawać z chutneyem rabarbarowym.

