Najbardziej lubię na obiad pieczone udka z miodem, tym razem przygotowałam przepis na udka pikantne z miodem i czosnkiem. Latem można przyrządzić je na grillu. Inne przepisy:udka z kurczaka w miodziepieczone udka w gotowej przyprawie .6 pałek z kurczakasól, papryka słodka, papryka ostra2 łyżki olejupapryczka chilli3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę3-4 łyżki mioduPałki z kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, papryką słodką i ostrą.Wymieszać z olejem, posiekaną drobno papryczką chilli i ząbkami czosnku.Odstawić na min. 30 minut do lodówki (najlepiej na całą noc).Przełożyć do woreczka do pieczenia, wlać tam resztę marynaty.Piec przez 40 minut w temp. 180 st.C.(pałki kurczaka można usmażyć też na patelni na oleju, przykrywając pokrywką, dusić też przez jakieś 40 minut - po 20 minutach przekręcić mięso na drugą stronę).