ßßß Cookit - przepis na Udka pikantne z miodem

Udka pikantne z miodem

nazwa

Wykonanie

Najbardziej lubię na obiad pieczone udka z miodem, tym razem przygotowałam przepis na udka pikantne z miodem i czosnkiem. Latem można przyrządzić je na grillu. Inne przepisy:
udka z kurczaka w miodzie
pieczone udka w gotowej przyprawie .
6 pałek z kurczaka
sól, papryka słodka, papryka ostra
2 łyżki oleju
papryczka chilli
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
3-4 łyżki miodu
Pałki z kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, papryką słodką i ostrą.
Wymieszać z olejem, posiekaną drobno papryczką chilli i ząbkami czosnku.
Odstawić na min. 30 minut do lodówki (najlepiej na całą noc).
Przełożyć do woreczka do pieczenia, wlać tam resztę marynaty.
Piec przez 40 minut w temp. 180 st.C.
(pałki kurczaka można usmażyć też na patelni na oleju, przykrywając pokrywką, dusić też przez jakieś 40 minut - po 20 minutach przekręcić mięso na drugą stronę).
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2014/04/udka-pikantne-z-miodem.html