To danie na pewno każdemu zasmakuję. Rozpływające się w ustach mięsko, bardzo aromatyczne a powstały sos jest idealny do polania ziemniaczków czy ryżu. Idealne na niedzielny obiad!!!Składniki:6 udek z kurczaka4 cebule3 ząbki czosnkusólpieprz1 łyżeczka słodkiej papryki plus odrobina do posypania na sam koniecostra papryka według uznania3 łyżki miodu3 łyżki oleju plus1 łyżka suszonej pietruszki1/2 łyżeczki suszonego tymiankuMięso oczyścić i ponakłuwać ostrym nozem. Jedną duzą cebulę oraz czosnek zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Do powstałej papki dodać przyprawy, olej oraz miód. Udka natrzeć dodatków solą i pieprzem oraz powstałą marynatą. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Pozostałe cebule pokroi w talarki. Mięso ułożyć do naczynia, przykry i piec w rozgrzanym piekarniku - 180 stopni C przez 1 i 15 minut - po godzinie dodać cebulowe talarki a po podanym czasie odkryć naczynie, posypać mięsko dodatkową papryką w proszku i zwiększyć temperaturę do 200 stopni piec jeszcze przez 15 minut.