Wykonanie
Są dni, że nic się nie chce.I choć awizo na poczcie.A książki z biblioteki po terminie.I nie ma świeżych warzyw w domu.Tak bywa.Jestem tylko kobietą.
4 udka7 podudzi
przyprawa do kurczaka (do kupienia tutaj)łyżka
oliwyKażdą
sztukę mięso oprószyć
przyprawą do kurczaka.Następnie skropić
oliwą, aby każdy kawałek był obsypany
przyprawą i lekko natłuszczony.Zostawić na 3 godziny.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.godzinę (jeśli później będziemy podsmażać na patelni lub tak jak ja trzymać w podgrzewanym naczyniu żaroodpornym) lub 1,5godziny (jeśli ma być gotowe na już).Tak wygląda opakowanie
przyprawy do kurczaka, którą dostałam do testowania od aledobre.pl .
Przyprawa jest unikalnym zbiorem
ziół wysokiej jakości. Znajdziemy tutaj
kolendrę,
imbir,
paprykę i
czosnek. Idealnie sprawdziła się do pieczonego
kurczaka, ale będzie też świetna do dań grillowanych. Nadaje
mięsu smakowitego, intensywnego rumianego koloru. Nie zawiera konserwantów! Bardzo fajna aromatyczna
przyprawa. Polecam:)