Wykonanie
Trochę słońca.W końcu!
0,5kg
piersi z kurczakasól,
pieprzłyżka
przyprawy do kurczaka2 łyżki
oliwypół słoiczka sosu bułgarskiego Lutenica (od Premium Rosa)Pierś pokroić na mniejsze kawałeczki.Wrzucić do miski, doprawić
przyprawami i wymieszać.Rozgrzać
oliwę na patelni i smażyć
mięso aż będzie w środku białe (do odparowania
wody, które
mięso puści).Pod koniec wrzucić sos i chwilę smażyć razem mieszając całość.
Ten mały słoiczek skrywa bogactwo smaku i aromatu. Sos Lutenica produkowany jest w Bułgarii z
papryki,
pomidorów i
bakłażana. Lutenica nie zawiera konserwantów, ani żadnych ulepszaczy i jest w 100% z naturalnych składników.Taki sosik będzie do wygrania niedługo w konkursie u mnie:)