ßßß
***Składniki:1 kg marchwi1 kg ziemniakówświeży seler6 jaj1 puszka groszku konserwowego1 puszka kukurydzy konserwowejśredni słoiczek ogórków kwaszonych lub korniszonów2 łyżki musztardy stołowejsłoik majonezu dekoracyjnegomały słoiczek grzybów leśnych w zalewie z octu.Wykonanie:Marchew, ziemniaki, seler oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić. Ziemniaki są lepsze kiedy są ugotowane w mundurkach, ale ... jak ugotujemy wszystko razem, to zaoszczędzimy mnóstwo czasu. Jajka wstawić do zimnej wody, zagotować i trzymać we wrzącej wodzie przez około 6 minut. Wystudzić i obrać.Ogórki obrać ze skórki, pokroić drobno, odsączyć nadmiar wody.Groszek, kukurydzę, grzyby - odsączyć, grzyby pokroić.Warzywa rozdrobnić nożem na małe kawałki, podobnie jajka.Wszystkie w/w składniki połączyć w dużym naczyniu, doprawić do smaku solą i pieprzem, dołożyć łyżkę lub dwie musztardy, oraz majonez. Delikatnie ale bardzo dokładnie całość wymiaszać.***Moja teściowa daje do sałatki jarzynowej tylko marchew, ziemniaki, seler i korniszony. Też jest dobra :)